Kis emberek nagy történetei

Vivien 3 éves

Olyan ritkán van időm (és bevallom kedvem) írni mostanában, hogy ha félévente egyszer bejeletkezek, akkor már elégedett vagyok a teljesítményemmel. De pont emiatt, mert ennyire ritkán jövök, már nekem is sikerült elfelejtenem a bejutási kódokat, és gondolom ti sem kínlódtok már az újjáélesztéssel, ezért kinyitottam újra publikussá a blogot.

Easy access.

De akkor csapjunk bele a lecsóba, mert Vivili 3 éves lett lassan már két hete és azért illene megemlékezni róla. Habár a második gyereknek már csak ez a sorsa, mint ahogy azt a szülinapi ünneplés, vagy jobban mondva annak hiánya is igazolja.

Vivi irtó cuki lény, ha nem látnám a két szememmel, el sem hinném, hogy létezik ilyen ember is. Gyengéd, kedves, elvan magában, csöndes, mosolygós, még amikor beteg is egyszerű és nem nehezíti meg az életemet 🙂

Zoé nagyon nem örült neki, hogy Vivinek előbb van a szülinapja, mint neki, ugyanis Ő (azaz Zoé) jóval előbb, korábban született, mint Vivi és ez nem fair, hogy mégis neki kell még évtizedeknek tűnő heteket várnia míg ő is sorra kerül. Jól kib”szott vele ez az élet, az tény. 🙂 Ebből kifolyólag heccelni kezdte Vivit, hogy “Neked nem is lesz szülinapi bulid, csak nekem, beeeeeee…” De Vivi vagy nem hallotta, vagy nem érdekelte, mert csak annyi jött vissza tőle a kis őszinte, ártatlan hangján, mosolyogva, hogy : “Köszi Zoé” és végezte tovább a dolgát nagy boldogan. A szemem is könnybe lábadt, annyira édes volt ez a jelenet. Ez a gyerek annyira önzetlen, szeretetteljes és jóindulatú. Könnyen rá lehet beszélni mindenre, könnyen elalszik, szopizza az ujjat meg mindig, és a sarkas paplana nélkül nem tud létezni. Persze meg vannak neki is a momentjei amikor aztán érdekérvényesít keményen 🙂 de hamar végetér az a felindulása is. Viszont a ruhák terén nincs apelláta. Én még ilyent nem láttam. Csak azt lehet felhúzni rá, amit ő is jóvá hagy….és az csakis nőcis göncök lehetnek. Nagyon megvan az ízlése, hogy mit szeret, mit útál, mi a szép és mi az azonnalfelejtsükel ruha. Ugyanakkkor önállósodik is nagyon, “Vivi már tudod” kijelentéssel sikálja a fogait, húzza a cipőjét és hasonlók, de ugyanakkor ” Vivi még kicsi” felsóhajtással kéretteti magát evés közben, hogy etessem és ne neki kelljen megdolgozni a betevő falatjáért!

Jókedvű, jó alvó, ártatlan kisbaba, de megvan neki is a kis kekec oldala. Néha olyant csap a semmiből Zoéra vagy a nagyanyjára, hogy csak pislogok, és mikor megkérdem, hogy miért csinálta, ennyit kapok válaszként: “Mert kell”. 🙂

Angolul és magyarul karattyol, magyarul nem túl helyesen, de ugyanakkor angolul sem! 🙂

Szeret enni nagyon, és leginkább sós ételeket, nem az édeseket. Táncos lábú, szereti a zenét és a táncot, bohóckodni szeret, könnyen megvígasztalható ha sír, ha néha “nem müki kompi” 🙂

Esténként bemegyek hozzájuk miután elaludtak, hogy még egy utolsó cuppanósat a pofikájukra nyomjak, és néha amint bámulom őt megébred…és egyből mosolyog, nyújtja felém a karjait, hogy megölelje a nyakamat, pusziljuk egymást félálomban és visszaalszik. Mennyei pillanatok egyike ez! Óvodában kedvenc barátnője “Böki” (Brookyn :)) akivel nagyon jól eljátszik. Haját nem szereti ha fésüljük és mindig hatalmas dráma övezi az akciót. Viszont imádja, ha be van fonva a haja. Nagyon nőies a kiscsaj. Minden ami nőcis, az neki bejön: magassarkú hercegnős topánka, smink, hajak, hosszú ruhák, retikül meg miegymás.

Zoét nagyon szereti és olyan jó nézni őket … amikor nem marják egymást. Szerencsére legtöbbször nagyon jól eljátszanak. Zoénál jobb nagytesót kívánni sem lehetne.

Este még mindig pelusban alszik, de már egyre többször ébred száraz pelenkával, úgyhogy majd lassan azt is elhagyjuk.

Hát röviden ennyi jutott eszembe róla, és most jönnek az aktuális képek is a rögzítés kedvéért.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: