Kis emberek nagy történetei

2016 Karácsony tája

Nagyok már a csajok, es sok meselni valóm lenne róluk, de se időm, se kedvem nincs nagyon mostanában blogolni róluk.(meg úgy semmiről).

Vivi lassan másfél éves? Utána kell számolnom. Ja, kb. 1 hónap múlva lesz másfél. Jár óvodába amit nagyon szeret. Angolul és magyarul is ért és beszél is. Mindent mond, de a maga módján. Megvan a kis kódolt nyelvezete amit imádok. “Nem müki kompi”…azaz nem működik a kompjútere. 🙂 “Ette mááááájjjnnnn” azaz Ez mine! (enyém), én mosi hend (én mosom a kezem). Szeret ölelgetni, bújós, kedves, aranyos és verekedős. Olyan hirtelen eljár a keze ha valami nem tetszik, hogy csak pislogok. Zoé soha nem volt agresszív, nem ütött vagy csípett. Ő másképp lázadt. Vivi kis malac, ő csap, ha nem tetszik valami. És utána még büszke is rá. Továbbra is jó alvó, este 7től reggel 7ig alszik mindkettő. Délben Vivi lehúz másfél vagy két órát. Szopizza az ujját és már nagyon előre állnak a fogai miatta, de nem tudom hogy szoktassam le róla. Paplan sarka már lyukas mert annyit bügyörgette, de csak úgy tud elaludni, hogy sarkazik. Gyakran nappal is előveszi a paplanát, lefekszik a nappali szőnyegre és ujjszopi-sarkazás megy ezerrel. Majom!

 

Zoé meg már nagy lány! Lassan ő is 5 és fél éves lesz. Próbál jól viselkedni szegeny, de olyan nehéz néha. Gyakran “felvadul” ahogy ő mondja. Nagyon szereti az iskolát, mert sokat foglalkoznak velük és ő nagyon szeret tanulni. Szereti a kihívásokat, az új élményeket, nagyon nagy a verseny szellem benne és nagyon szociális lény. Tudtam, éreztem, hogy készen áll már a Kindergartenre, és nem csalódtam. Imádja minden percét. Szerencsére nagyon jó tanító nénit is fogtunk ki.

Másik nagy mérföldkő Zoéval kapcsolatban, amivel nem igazán tudok mit kezdeni, az az hogy felfedezte a lányzó a legújabb játékszerét, méghozzá az asztal lábát. 🙂 Ez egy teljesen természetes és egészséges része a fejlődésnek, de nem tudom, hogy kezeljem, miket mondjak neki erről, úgyhogy eddig még nem foglalkoztam vele, várom a megoldást 🙂

Szóval húzogatja a lába közt az alsztal lábát, és mikor rákérdeztem, hogy mit csinál, azt mondja:

  • Nunizok! 🙂 Azért, mert ilyenkor ettől mosolygok. És amikor mosolygok, akkor te le tudsz engem fotozni! :)))))

Hát ezzel  a logikával nem lehet ellenkezni…. Chelsea Handler, az egyik szókimondó műsor vezető mondta mindig nyíltan magáról, hogy gyerekkorában annyit maszturbált az asztalnál, hogy már rá kellett szólni a családjának, hogy fejezze be! 🙂 Szerintem Zoé jó úton jár, hogy világhírű műsorvezető legyen belőle! 🙂

Ezen kívül más nem törtenik. Havazott Portlandban, talán 1 cmt, es mindent bezártak. Se iskolába, se melóba nem kellett menni, úgyhogy itthonról élveztük a hideget.

Mindenkinek  kellemes karácsonyt kívánunk és boldog, békés új évet a 2017es évre!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: